Future Tech 2019 by Tobias Damman

header 720x600 1

Tijdens de eerste editie van Future Tech 2019 was Microsoft erg duidelijk in hun intentie: the future is now, maar je moet er soms nog even op wachten. Waar op soortgelijke beurzen vaak gesproken wordt over technologie die nog in zoverre in haar kinderschoenen staat dat de presentaties eerder speculatieve fictie zijn, heeft men zich bij Future Tech ingezet om nieuwe technologieën aan te stippen waar nu al volop gebruik van gemaakt wordt.

Een goed voorbeeld hiervan is Mixed Reality, zoals ook wel duidelijk werd tijdens de conventie, een van de paradepaardjes van Microsoft. In een deep dive over de toekomst van MR werd door verteld wat we kunnen verwachten van de volgende generatie Mixed Reality devices, de HoloLens 2 en de Magic Leap. Naast verwachtingen over betere processoren en meer batterijcapaciteit is de belangrijkste sprong voorwaarts de verbetering in Field of View en gebruikersinteractie. Waar de originele Hololens een onhandig kleine FOV had en enkel interactie door middel van een onintuitieve beweging met de vingers beloven de HoloLens 2 en de Magic Leap een significant groter beeld en de volledige hand te laten gebruiken waardoor je “fysiek” Mixed Reality objecten uit de lucht voor je kan plukken.

Over een ding is Microsoft helaas wel erg duidelijk. Mixed Reality is (nog) niet bedoeld voor consumenten. Grote bedrijven en de overheid pakken de technologie echter met open armen aan zoals ook verteld door Saskia Groenewegen, een VR/AR specialiste van eigen bodem. Tijdens haar sessie vertelde zij hoe grote klanten van veebedrijven tot energiemaatschappijen en de koninklijke marine goed gebruikmaken van de technologie. De HoloLens wordt op het moment ingezet om technici te ondersteunen met reparaties van motoren waar zij nog niet mee bekend zijn, om boeren en veeartsen te informeren over hun vee en om junior engineers het veld in te sturen met de ondersteuning van een senior engineer uit het hoofdkantoor direct in hun blikveld. Virtual Reality blijft ook niet achter, de marine traint haar zeelieden bijvoorbeeld met de HTC Vive op schepen die nog niet eens het droogdok verlaten hebben.

Het werd ook erg duidelijk dat als Microsoft zijn zin krijgt on-premise verleden tijd is. Bij meer dan de helft van de sessie kwam de Azure cloud wel in een of andere vorm aan bod met brede toepassingen van machine learning tot efficiënter gebruik van rekentijd met .NET Durable Functions.

Bij de woorden Future Tech komen veelal beelden op van science fiction en vage beloftes van technologie die over 5 à 10 jaar de wereld zal veranderen en bovenal flink veel buzzwords. Bij Microsoft Future Tech 2019 was hier echter niks van waar. De sessies waren uiterst informatief en gericht op hedendaagse technieken en verbeteringen die in de loop van het jaar uitgebracht zullen worden. De organisatoren van Future Tech hebben een uitstekende eerste poging gedaan en ze hebben hiermee hoge verwachtingen geschapen voor Future Tech 2020!

Share This post

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Related Posts

https specials images.forbesimg.com dam imageserve 939266168 960x0.jpgfitscale
TBC

Cybersecurity steeds belangrijker

Big data is de toekomst van onze maatschappij. Van overheden tot financiële instellingen tot technologiereuzen en sociale media platformen: allemaal verzamelen op grote schaal data

©2020 Greater BV | All rights Reserved