Vereniging van Detacheerders Nederland

Oprichtingsbijeenkomst Vereniging van Detacheerders Nederland VvDN 1024x510 720x600 1

Als detacheerder weet je als geen ander dat de detacheringsbranche een cruciale rol in de Nederlandse arbeidsmarkt speelt, Maar liefst 1,6% van de Nederlandse beroepsbevolking is werkzaam als gedetacheerde. Dit maakt detachering een niet meer weg te denken pijler in de arbeidsmarkt. Opdrachtgevers en gedetacheerden zijn doorgaans goed op de hoogte van de voordelen van detacheren. Toch bestaan bij diverse doelgroepen de nodige misverstanden en onbekendheid. Detachering verdient het om een serieuze rol binnen de arbeidsmarkt te spelen en actief te worden gepromoot.

Oprichting branchevereniging:

13 Detacheringsorganisaties hebben het principebesluit genomen een branchevereniging op te richten: de Vereniging van Detacheerders Nederland (VvDN). Gezamenlijk staan bureaus sterker dan individueel. Bijvoorbeeld in de lobby op wetgingstrajecten. Maar de VvDN wil ook gesprekspartner zijn in de dialoog over de inrichting van de arbeidsmarkt. Waarbij het uitgangspunt is dat detacheren een groter aandeel in de moderne, veranderende arbeidsmarkt moet hebben.

Woensdag 3 april was Greater aanwezig bij de oprichtingsbijeenkomst. Tijdens deze middag werden belangrijke onderwerpen besproken waar elke detacheerder tegenaan loopt, wij vonden het dan ook mooi om te zien dat er meerdere collega-bedrijven aanwezig waren en samen een front gaan vormen. De doelstellingen van de VvDn zijn:

  • Aantonen van de maatschappelijke relevantie van detacheren;
  • Bijdragen aan verbetering van het imago van detacheren;
  • Relevante feiten en cijfers inzichtelijk maken;
  • Groeien naar een code voor goed werkgeverschap binnen detachering;
  • Erkenning van detachering met als mogelijk eindresultaat een eigen juridische status;
  • Ontwikkelen van een kennisplatform inzake detachering;
  • Stimuleren van arbeidsmarktinnovatie binnen de branche.

Greater wil hier graag haar steentje aan bijdragen en zijn dan ook vanaf vandaag lid van de Vereniging van Detacheerders Nederland. Ons motto:

“Alleen kun je Great zijn, samen ben je Greater!”

Share This post

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Related Posts

https specials images.forbesimg.com dam imageserve 939266168 960x0.jpgfitscale
TBC

Cybersecurity steeds belangrijker

Big data is de toekomst van onze maatschappij. Van overheden tot financiële instellingen tot technologiereuzen en sociale media platformen: allemaal verzamelen op grote schaal data

©2020 Greater BV | All rights Reserved